Nieuwe volledig elektrische telescoopkraan!
KTF investeert in toekomst met 50T elektrische telescoopkraan
KTF kraanverhuur en transport vult ‘duurzaam ondernemen’ steeds verder in. Aan de vloot van ons Harlinger familiebedrijf is nu een volledig elektrisch aangedreven telescoopkraan toegevoegd in de 50 tons klasse. De dieselmotor van de kraan is geheel vervangen door elektrische aandrijving.
De stille kraan kan tot 10 uur geheel elektrisch draaien. Daarmee is de kraan ideaal voor alle projecten in de woning- en utiliteitsbouw waar de uitstoot van CO2 moet worden beperkt en geluidsarm werken de wens is, bijvoorbeeld op de Waddeneilanden. KTF, dat pal aan Unesco’s werelderfgoed de Waddenzee gevestigd is, realiseert zich als geen ander het belang hiervan.

Ideaal voor de bouw
Wie nu bouwt moet in de berekeningen de stikstofemissie in de bouwfase meenemen. Een deel van deze uitstoot komt van verbrandingsmotoren zoals van vrachtwagens bij transport van bouwmaterialen en kranen en ander rijdend materieel op de bouwplaats.
Om de emissie tijdens de bouw te beperken bewijst een elektrische telescoopkraan al snel zijn waarde. De elektrische telescoopkraan van KTF is zowel stil als emissieloos. Door het grote accupakket kan de kraan 10 uur lang geheel elektrisch op iedere gewenste locatie draaien.
De ervaren kraanmachinisten van KTF kunnen met de elektrische telescoopkraan onder meer hijswerkzaamheden uitvoeren in woning- en utiliteitsbouw, op- en overslag, in de industrie en civiele infrastructuur.

Duurzaam
De volledig elektrisch aangedreven kraan is de jongste aanwinst in de duurzame vloot van KTF. Ons bedrijf heeft duurzaam werken al lang hoog in het vaandel staan. Zo worden de bedrijfsgebouwen verwarmd met een warmtebronpomp en van stroom voorzien van een eigen windmolen.
KTF investeert steeds meer in elektrisch aangedreven machines. Zo beschikt ons bedrijf al over elektrisch aangedreven heftrucks, hoogwerkers, machine carriers, autolaadkranen, een elektrische rupskraan én elektrische powerpacks t.b.v. vijzelen. KTF ontwikkelde deze  innovatieve aandrijving in samenwerking met Wierda Hybrid Technologies in Joure. Alle accu’s worden met stroom van de eigen windmolen energieneutraal geladen.