Mens en milieu

KTF is zich bewust van haar rol in de wereld waarin we met elkaar leven. Dus hebben we oog voor mens en milieu. Niet op papier in een rapport, maar concreet in onze dagelijkse werkpraktijk. Tastbaar en controleerbaar. Graag geven wij u enkele voorbeelden.

 Jongeren enthousiasmeren voor techniek

Het is voor onze maatschappij van groot belang dat meer jongeren kiezen voor techniek. Dus hebben wij regelmatig stageplekken voor leerlingen van bijvoorbeeld ROC’s. Eveneens bieden we jonge mensen een kans via werk-/leertrajecten. Dit heeft in het verleden al geresulteerd tot vaste werkverbanden bij KTF.

Onze medewerkers: ons kostbaarste materieel

KTF werkt met groot, zwaar en kostbaar materieel. Zoals hoogwerkers en hijskranen. Maar uiteindelijk zijn onze gewaardeerde medewerkers ons kostbaarste ‘materieel’. Van kantoormedewerkers, chauffeurs en kraanmachinisten tot en met monteurs. We investeren in hun opleiding, onder andere door onze machinisten de kans te geven hun hijsbewijs te halen. Deze belangstelling en aandacht voor onze medewerkers heeft geleid tot lange en trouwe dienstverbanden. In een team waarin loyaliteit, collegialiteit en professionaliteit gelijk opgaan. Het voordeel daarvan is dat deze jarenlang zorgvuldig opgebouwde kennis op het terrein van horizontaal-, verticaal- en intern transport én speciaal transport in huis blijft. Onze opdrachtgevers zijn de eersten die van deze waardevolle expertise profiteren!

Uitgroeien tot kenniscentrum hijsbranche

KTF ziet scholing breed. Dus nodigen we scholingspartners uit met ons samen te werken. Neem KROS BV. Zij zijn toonaangevend in veiligheids- en scenario trainingen en geven hun cursussen inmiddels al vanuit ons nieuwe bedrijfspand in Harlingen. Eveneens werken we goed samen met trainingscentrum Crescendo voor de TCVT-certificaten voor de hijswereld, zoals voor onze autolaadkranen, mobiele kranen en mobiele torenkranen. Steeds meer zal KTF door deze partnerships uitgroeien tot praktisch kenniscentrum voor de hijsbranche.