Op- en overslag

Op ons terrein in Harlingen kunnen wij zowel binnen als buiten, tijdelijk materialen voor u in opslag nemen. Hiermee benadrukken wij onze open en flexibele visie op de breedte van onze dienstverlening.

Hiernaast heeft KTF samen met Nesta Shipping de onderneming Portservices Harlingen opgericht in de haven van Harlingen. Portservices Harlingen richt zich op op- en overslag en het verzorgen van logistieke diensten m.b.t. het beladen en lossen van schepen, en de afbouw van schepen.
Tevens verzorgt ze de bijbehorende documentatie en douaneformaliteiten.
Portservices beschikt over een drietal kranen op een kade van 350 meter lang waar een diepgang mogelijk is van 7,5 meter. Deze kade is in combinatie met direct aangrenzend 3.5 hectare verhard opslagterrein. Tevens beschikt Portservices over drie havenkranen op de kade.

Op de bedrijfslocatie van KTF aan de Lange Lijnbaan te Harlingen hebben wij ook de mogelijkheid tot dienstverlening. Zo is er de mogelijkheid om met een  bovenloopkraan van 50 ton zware vrachten te laden en te lossen. Het terrein van 3,5 ha biedt ruime mogelijkheden voor opslag en er zijn twee leslokalen beschikbaar voor scholing en cursussen.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 41aa6ec0-97da-4922-b66a-8e5b2ddca094-1024x768.jpg

 

Nieuwe loods

Er is een nieuwe werkplaats van 30 bij 40 meter aangebouwd. Hier zijn een wasserette, een werkplaats, werkplaatskantoor, leslokalen en kantine in ondergebracht. In de werkplaats wordt ons eigen materieel kundig onderhouden door onze technische dienst. Indien gewenst, kunnen wij ook onderhoud voor derden uitvoeren.

 

Extra loods voor opslag voor derden

Aanvullend is nog een loods gebouwd, eveneens van 30 bij 40 meter. Deze verhuurt KTF voor tijdelijke opslag aan derden, bijvoorbeeld aan havenbedrijven die vanuit de haven in Harlingen even dicht in de buurt snel iets willen opslaan. Hiermee benadrukken wij onze open en flexibele visie op de breedte van onze dienstverlening.

 

Zoveel mogelijk duurzaam

Ons nieuwe bedrijfspand is maximaal duurzaam uitgevoerd. We benutten aardwarmte en windmolens voorzien voor 100% in onze energievoorziening. Eveneens bereiden wij ons voor op de toepassing van zonnepanelen. De ondergrond bij de nieuwbouw van KTF aan de Lange Lijnbaan is versterkt met freesasfalt van de N31, dat verwerkt is tot asfaltkorrels. Hierop is een isolatielaag aangebracht waar vervolgens beton op gestort is. De oude weg is daarmee duurzaam weggewerkt.

 

Actief in windenergie

Een specialisme van KTF is het transport van windmolen componenten en deze op locatie opbouwen of demonteren. Hierin combineren wij ons materiaal voor hijsen en speciaal transport. We transporteren deze windmolens bijvoorbeeld naar de haven en laden deze vervolgens vanaf de kade in een schip voor verder transport.