Op- en overslag

Op ons terrein in Harlingen kunnen wij zowel binnen als buiten, tijdelijk materialen voor u in opslag nemen. Hiermee benadrukken wij onze open en flexibele visie op de breedte van onze dienstverlening.

Hiernaast heeft KTF samen met Nesta Shipping de onderneming Portservices Harlingen opgericht in de haven van Harlingen. Portservices Harlingen reicht zich op op- en overslag en het verzorgen van logistieke diensten m.b.t. het beladen en lossen van schepen, en de afbouw van schepen.
Tevens verzorgt ze de bijbehorende documentatie en douaneformaliteiten.
Portservices beschikt over een drietal kranen op een kade van 350 meter lang waar een diepgang mogelijk is van 7,5 meter.

 

In april 2018 betrok KTF haar nieuwe bedrijfspand aan de Lange Lijnbaan in Harlingen, op slechts een steenworp afstand van de oude locatie. Door de groei van het bedrijf was de oude locatie niet meer toereikend.

 Op de nieuwe locatie zijn er door de nieuwe opzet ook weer nieuwe mogelijkheden ontstaan qua dienstverlening. Zo is er de mogelijkheid om met een zware bovenloopkraan van 50 ton zware vrachten te laden en te lossen. Het terrein van 3,5 ha biedt ruime mogelijkheden voor opslag en er zijn twee leslokalen beschikbaar voor scholing en cursussen.

 

Nieuwe loods

Er is een nieuwe werkplaats van 30 bij 40 meter aangebouwd. Hier zijn een wasserette, een werkplaats, werkplaatskantoor en kantine in ondergebracht. In de werkplaats wordt ons eigen materieel kundig onderhouden door onze technische dienst. Indien gewenst, kunnen wij ook onderhoud voor derden uitvoeren.

 

Extra loods voor opslag voor derden

Aanvullend is nog een loods gebouwd, eveneens van 30 bij 40 meter. Deze verhuurt KTF voor tijdelijke opslag aan derden, bijvoorbeeld aan havenbedrijven die vanuit de haven in Harlingen even dicht in de buurt snel iets willen opslaan. Hiermee benadrukken wij onze open en flexibele visie op de breedte van onze dienstverlening.

 

Zoveel mogelijk duurzaam

Ons nieuwe bedrijfspand is maximaal duurzaam uitgevoerd. We benutten aardwarmte en windmolens voorzien voor 100% in onze energievoorziening. Eveneens bereiden wij ons voor op de toepassing van zonnepanelen. De ondergrond bij de nieuwbouw van KTF aan de Lange Lijnbaan werd versterkt met freesasfalt van de N31, dat verwerkt is tot asfaltkorrels. Hierop kwam een isolatielaag en daarop werd beton gestort. De oude weg is daarmee duurzaam weggewerkt.

 

 

Actief in windenergie

Een specialisme van KTF is het transport van windmolencomponenten en deze op locatie overeind hijsen of demonteren. Hierin combineren wij ons materiaal voor hijsen en speciaal transport. We verplaatsen deze windmolens bijvoorbeeld naar de haven en laden deze vervolgens vanaf de kade op een schip voor verder transport.